2023-12-02
今日約左朋友係元朗食飯,朋友話呢間新開唔錯就帶我去試,好彩早到有位!晏小小就坐滿, 我同朋友選左晚市任食兩小時$288再加一放題種類多, 有沙律、手卷、炸物、燒物、西式食品、飲品等餐廳裝修好有特色, 座位又夠寛落👍上菜又快, 用QR code 落單, 方便又環保, 又冇出現漏單既情況, 真係食足2個鐘冇停過 另一樣覺得唔錯既係職員會勤力幫手收碗碟, 清番個位比我哋繼續叫 😂飲品區有紙裝、罐裝汽水和啤酒,如果唔啱, 還有多款特色飲品可選有青檸柚子梳打、荔枝青蘋果梳打等🦐剌身/壽司🍣👉🏻先來一盤剌身, 有三文魚剌身、赤蝦剌身、北寄貝剌身、吞拿魚剌身, 八爪魚剌身等等, 樣樣都好好新鮮👉🏻手握壽司, 即叫即做每件都細細粒, 醋飯嘅比例啱啱好, 食落去唔會好飽滯, 賣相吸引, 有鰻魚壽司、花之戀壽司、火炙黑松露帶子壽司等真係好有驚喜👉🏻三文魚 厚切 而且仲有不少腩位㖭 真係好肥美 😆🤩 👉🏻火炙黑松露帶子壽司🤩表面燒到微香, 上面啲黑松露都幾多, 味道突出, 而且同帶子一齊食真心好夾🐚 熟食🐚👉🏻芝麻八爪魚-平日一小碗賣幾十蚊今次可任食 👉🏻蟹肉茶碗蒸-上枱時熱辣辣, 內有鮮甜蟹肉, 令茶
👉🏻芝麻八爪魚-平日一小碗賣幾十蚊今次可任食
👉🏻蟹肉茶碗蒸-上枱時熱辣辣, 內有鮮甜蟹肉, 令茶碗蒸的味道更為提升
👉🏻咖喱牛肉烏冬-日式咖哩易入口唔辣, 帶點甜, 咖哩汁掛在烏冬上, 加上牛肉十分軟滑
👉🏻炸榴槤、炸南瓜🎃炸番薯及雞翼, 炸得香囗, 外脆內軟, 不油膩非常好味😋
👉🏻炸芋頭波波又係必點, 芋頭味勁香濃軟綿可口, 仲要係流心架
👉🏻串燒有驚喜😍燒得夠熱夠juicy🍢有跟手掌一樣厚的牛舌, 外層爽口裡面軟嫩, 簡單用黑椒同鹽提味已經好好食
👉🏻雞軟骨串, 脆脆既口感, 好有咬口
👉🏻扇貝黃金燒-扇貝好爽口, 肉質亦同樣肥厚, 以芝士焗製, creamy又香口