2015-11-02
下午六點鐘去到,諗住臨近晚飯時候,應該會少啲人,但都有十個人排梗隊,等咗半個鐘,終於入到去喇!京林屋嘅食品都會加入牛奶,調和茶味,令茶嘅甘香淡咗。作為牛奶控同抹茶控嘅Ss,當然好歡迎,因為Ss兩範都好ok。而Ss男友平時唔太特別喜好抹茶嘅,都like,覺得個味道mild啲。焙茶啫喱其實冇乜味,配堆雪糕食,多個口感。睇相就見到內容豐富!有抹茶雪糕、白玉、紅豆、寒天、蕨餅、生茶啫哩等,每樣少少,已經湊成一大份,食完都好飽肚。抹茶雪糕,加入牛奶,充滿牛奶香味,令雪糕更滑。蕨餅比想像中有口感,有少少嚼勁,但冇想像中好食,比較普通。其實總體水準唔錯,但冇咩好特出 ,試完未有好滿足嘅感覺。京林屋嘅環境比起中村一定係冇得比,要海景冇,要空間冇,不過卻一室日本裝潢,幾雅致。但講到最like 嘅係等候時間,半個鐘其實唔算短,但係半個鐘係等唔到中村,多個選擇真好!