2017-08-19
雲川燒建生果間好耐之前食過都幾好食,估唔到係虹橋都開左。其實虹橋都幾正,夠多小店,又多咗雲川燒呢個選擇。不過呢間新店就冇左串燒,得麵食。麵加一個餸加杯熱飲都係36蚊,唔貴。叫左腩肉酸辣紅薯粉微辣同埋花枝丸豬骨濃湯米線,賣相唔錯。雖然已經叫左微辣,但係辣度都有返咁上下(呀牛我唔係好得食辣),要慢慢食。都見到面頭有一大片辣油,辣得黎都有啲香麻,夾埋陣酸味簡直係啱啱好,又幾正。腩肉真係一定要講,份量好足,仲要片片都夠大片同埋入味,多到好似食極都仲有咁。朋友個豬骨湯初初以為係唔辣嘅,黎到先發現睇漏眼,原來有啲辣肉碎,所以都會有少少辣。一飲個湯底就有比較,豬骨湯夠鮮夠濃,而個酸辣就有啲味精嘅感覺,不過食辣就係咁架啦~佢粒花枝丸出奇地好食,真係有啲花枝係入面,真材實料。野飲叫左凍檸茶同熱華田,普通茶記貨色,不過呢杯凍檸茶真係成杯都係冰...新開嘅舖頭,點都係比較乾淨企理,坐得舒服。食飯時間好快就滿座。下次再黎就可以試下佢個魚湯同豬扒嚕。開係虹橋完全夠競爭力。
叫左腩肉酸辣紅薯粉微辣同埋花枝丸豬骨濃湯米線,賣相唔錯。
佢粒花枝丸出奇地好食,真係有啲花枝係入面,真材實料。
下次再黎就可以試下佢個魚湯同豬扒嚕。開係虹橋完全夠競爭力。