之前一直都係叫外賣返屋企食,今次終於試左堂食!一定 一定  一定  要試一次堂食,同外賣係唔同㗎!!!今日係平日,12點到,唔使等好耐,等左大約10分鐘就有店員安排入座。我同媽媽兩個人分別叫左,古早味手工滷肉便當    同  那個滷香雞球便當。外賣食就會覺得好食,但未去到好好食,但堂食就食到唔同既口感,食完想再食!我叫既係 那個滷香雞球便當雞球應該係滷左先再炸,所以食落去,外面脆脆的,好正,入面既雞肉都好嫩滑,好juicy,完全唔會有食柴皮既感覺!如果係屋企食就無左個脆脆既口感,所以,絕對要試一次堂食!除此之外,每個便當都會幾種配菜,都好好味!可以參考返,都幾多餸。我自己就另外加左$8,飲花壇茉莉厚奶綠!杯野飲算係唔錯,叫左少糖熱既,唔會太甜,唔係專業手搖飲品店,但野飲都可以複桌!而我媽媽叫既係古早味手工滷肉便當。滷肉好入味,但有一個小缺點,就係太鹹!開始食覺得好正,配飯可以食幾碗,但奈何便當飯量有限,加上配菜好多,食到後邊就太鹹啦!加多碗飯就差唔多,但會太飽,好矛盾!!哈哈!另外,媽媽就無叫野飲,配送揀左養生湯。而今個星期既養生湯係清燉牛肉湯!都真係幾清!牛肉碎小小,見到既都係蘿蔔,
之前一直都係叫外賣返屋企食,今次終於試左堂食!
一定 一定  一定  要試一次堂食,同外賣係唔同㗎!!!

我叫既係 那個滷香雞球便當

而我媽媽叫既係古早味手工滷肉便當。

另外,媽媽就無叫野飲,配送揀左養生湯。而今個星期既養生湯係清燉牛肉湯!都真係幾清!牛肉碎小小,見到既都係蘿蔔,小小香草味,但我飲唔出係咩香草,無特別!

走既時候已經排左一條小隊!所以如果想試,記得預返小小時間啦!!

最後,我應該好快會再去食!哈哈
2021-01-15