收工想買外賣返屋企,本身唔知食乜好,行行吓見到有間裝修好光猛好大嘅日式店就去睇吓有咩食。呢間叫得Super丼,明符其實就係做唔同嘅丼飯,有熟食同魚生飯,就咁睇選擇都好多,而且每一個飯都有得跟餐時間關係叫咗一個鵝肝和牛飯($98)餐連一個麵豉湯同埋前菜。呢個真係好好食!和牛都有滿滿嘅一層,一啲都唔韌,配埋個汁好好食!重點係鵝肝都唔細舊,同埋好香,撈埋入啲飯度配埋和牛嘅肉味,成個飯真係好鮮好惹味😍另外都叫咗個藍旗中拖羅加吞拿魚腩蓉刺身飯($148),拖羅十分新鮮,亦都好厚切,而且個吞拿魚茸非常非常香!撈埋一齊,一食落口係有油香味發出黎嘅感覺,好飽肚。跟餐嘅麵豉湯同前菜不過不失。不過我覺得呢間亦都真係對得起呢個價錢,因為的確係新鮮嘅魚生飯,仲要份量都幾多下。和牛飯更加係抵食添!以一個人食一碗飯來講,一餐絕對好飽肚同埋好滿足。外賣包裝亦都好企理。疫情關係無試到堂食,但見佢環境都唔錯,我個人係認為值得encore嘅。

跟餐嘅麵豉湯同前菜不過不失。

2020-12-21
外卖自取