2020-09-05 61 浏览
依家疫症時間又想食韓燒,韓國興起餐廳打個電話外賣,有燒好曬肉送埋去你屋企。香港依家都有啦,係荃灣新開的韓式外賣店,由韓國女店主主理,肉類係韓國運送到港,蔬菜由店主親自每日外出擇選。小編叫左招牌燒肉套餐烤五花腩,整個套餐配菜種類唔馬虎,有醃菜,必有既泡菜,辣椒蒜頭,非常大份吸引,五花腩另外用錫紙袋保溫👍🏻五花腩肥瘦均勻,每塊已經剪到岩岩好細細夠,另外附上韓式食法漫畫,一解韓國癮,係韓風fans必定要試試。除左燒肉係賣點之外,小編覺得自家泡菜味道好好👍🏻符合香港人口味,不算太辣易入口,爽脆度強,另外值得一讚係蔬菜盒,菜類種類繁多,而且非常新鮮👍🏻👍🏻爽口有蔬菜甜味。最後就係價錢,諗住屋企嗌外賣燒肉,行行地都幾百蚊啦,小編今次叫都係2百幾蚊仲要包送貨👏🏻👏🏻真係都好抵。