2021-05-30
前排聽家姐講中環十二味隔離開左間性價比好高嘅壽司店 原本以為會好多人⋯有日晏晝想食日本野 見雲壽司係Openrice有外賣自取餐牌 又有比較罕見嘅火炙銀鱈魚 又有最愛嘅左口魚邊 就決定試下*溫馨提示 配埋openrice外賣自取優惠碼/滙豐卡優惠仲可以減$20 (名額有限)午市定食配埋沙律同麵豉湯 雖然麵豉湯冇好似佢omakase咁配埋蝦頭淆咁鮮 但以一個唔特別喜歡麵豉湯嘅人嚟講 雲壽司嘅麵豉湯都算好飲有五款火炙魚生 每款兩片魚類肥美充滿魚油 咁嘅價格係中環性價比真係好高 第一次試金線鯛 又幾好味 唔腥唔un 片片都好味大滿足 山葵亦係真嘅手磨山葵蓉 唔會好似普通wasabi咁搶鼻最後值得一讚嘅係 由入店拎外賣到離開短短分幾鐘 店員同壽司師傅全程都好有禮貌 出入都打足招呼 令我覺得全個用餐體驗唔會因為我係外賣自取而被忽視/服務下降下次要試下omakase!
下次要試下omakase!