又系健康星期三,同衰佬做咗两个钟GYM,差啲啰咗我条老命。既然做得咁辛苦,当然要奖励一下自己!咁啱行过佐敦啲内街,衰佬话上次八号风球返风更后一班同事去食过呢间,咁就决定食你啦。餐厅得10张枱左右,感觉上系一间小本经营既小菜馆。睇返佢个MENU,啲价钱都系中价,不是很平的那一类。算了吧,既然已经入坐,就试一试啦。我同衰佬叫咗冬阴功米线同泰式香辣肉碎炒饭一齐Share食。泰式香辣肉碎炒饭-因为我哋坐得离厨房好近,就见到入面厨房炒紧我哋个炒饭,未食已经闻到佢个香味。食第一啖我真系哗咗出黎,劲香,又够晒辣,有时有啲餐厅可能就返香港人口味,唔敢落得咁辣。真系近似喺泰国当地食既炒饭。冬阴功米线-呢个其实都好正,不过真系俾个泰式香辣肉碎炒饭比下去咗。虽然佢贵贵哋,但系一碗入面足足有六只虾,其实都值回票价。龙眼冰—好解辣😅啱晒食住少饭辣辣哋,好多龙眼肉喺入面❤️估唔到除咗九龙城⋯佐敦都有平民高质泰国菜❤️

龙眼冰—好解辣😅啱晒食住少饭辣辣哋,好多龙眼肉喺入面❤️

估唔到除咗九龙城⋯佐敦都有平民高质泰国菜❤️