2020-11-28 360 浏览
模特兒Amanda S開嘅甜品店,之前見到其他人打卡,外貌協會嘅我一直都想去試。老細請食下午茶,終於試到喇🍩一打開個盒同事第一句都話: 嘩好靚呀👀 賣相真係唔錯,做得都算精緻,打卡一流🤪 個個一開頭都以為係冬甩,但其實係冬甩形嘅牛角包同千層酥既混合體,叫Ooonut,係Amanda S獨創既。味道方面,我就食左焦糖味,試咗一啖同事嘅吉士味。我覺得兩隻味都幾好食,奶油幾香幾滑,又唔係太甜😙 糖霜唔厚,我食哂成個都唔覺得膩。份量方面,都算適中。口感方面,原本以為佢應該好似蝴蝶酥/千層酥咁脆脆地,食落就韌韌地淋淋地,無layers個種鬆化。不過都唔影響整體,有牛油香味,值得一試😋

Ooonut
2020-11-27
15 分钟 (外卖自取)
Ooonut