2023-08-23 33 浏览
應該有幾年時間無過黎銅鑼灣fashion walk食街啦,今次黎到好有驚喜🤩餐廳之間條小路掛滿小黃燈,好浪漫❤️而且充滿外國風情,好Chill,最啱Happy Friday黎relax下☺️我同朋友揀左一間匯集多國菜式嘅餐廳,一次過滿足我地多個願望😚而且我俾好高分呢間餐廳💯🥗烤雞肉牛油果藜麥沙律碗 $110擺碟精緻但又豐富嘅沙律碗,真係忍唔住要幫佢影相📸️首先沙律菜好新鮮,好翠綠其他配菜好豐富,有溏心蛋🥚、入口即溶嘅牛油果🥑😍仲有啖啖肉、脆皮嘅烤雞🥰🦑 香蒜橄欖油浸墨魚片 $105之後叫左道西班牙菜式,非常特別!第一次見用滾油浸墨魚片,上左枱好耐都仲可以保持倒溫度墨魚薄薄地好爽口,平時唔太鍾意食墨魚嘅我都食唔停口🤭另外最值得讚賞嘅係佢嘅蒜片!炸到非常香口,食落甜甜地,可見用料新鮮😚🥚脆炸蘇格蘭蛋配風腸及蒜蓉蛋黄醬 $105賣相已經好吸引,流心嘅蛋黃好吸睛🤩蛋外面由炸到金黃色嘅肉碎風腸包裹住,食落脆脆的😉切開左一半都仲係好大隻,最好多幾個朋友一齊開心share❤️🐂 烤阿根廷牛薄裙肉配布拉達芝士及阿根廷青椒醬 $295用上高質牛肉,再用炭火燒,表面燒到焦焦地,好香!肉質好腍,完全無筋,牛味好重😚

🥗烤雞肉牛油果藜麥沙律碗 $110
擺碟精緻但又豐富嘅沙律碗,真係忍唔住要幫佢影相📸️
首先沙律菜好新鮮,好翠綠
其他配菜好豐富,有溏心蛋🥚、入口即溶嘅牛油果🥑😍
仲有啖啖肉、脆皮嘅烤雞🥰

🦑 香蒜橄欖油浸墨魚片 $105
之後叫左道西班牙菜式,非常特別!
第一次見用滾油浸墨魚片,上左枱好耐都仲可以保持倒溫度
墨魚薄薄地好爽口,平時唔太鍾意食墨魚嘅我都食唔停口🤭

🥚脆炸蘇格蘭蛋配風腸及蒜蓉蛋黄醬 $105
賣相已經好吸引,流心嘅蛋黃好吸睛🤩
蛋外面由炸到金黃色嘅肉碎風腸包裹住,食落脆脆的😉

🐂 烤阿根廷牛薄裙肉配布拉達芝士及阿根廷青椒醬 $295
另外亦要重點介紹下配上嘅布拉達芝士,無羶味,味道似淡乳酪,超好食,同牛肉係絕配👍
如果鍾意食辣嘅朋友可以選擇配阿根廷青椒醬,都好惹味😝

🦪是日生蠔
最後叫左3隻黎自唔同地方嘅生蠔,每日都可能會有來自唔同產地嘅蠔,可以詢問下餐廳waiter嘅意見,睇下邊款最啱自己口味😋所有蠔都係新鮮、鮮甜嘅,好想再encore多幾隻🥳

😋味道:9/10
👀環境:8.5/10