2019-11-28
上星期公司同事介紹左我一間超有人氣嘅韓國烤雞店-Goobne,講係近期新開仲超好食!所以周末就拉埋男朋友嚟打卡啦!跟住導航搵都算易好搵嘅,喺東涌達東路20號東薈城2期7樓701號舖,港鐵東涌站 A 出口附近。嚟到店入面發現竟然有露台位~ 而且視野很寬闊有山有水還有夕陽同好西!呢家店係主打烤雞嘅,我哋點左一份蜜糖咖喱脆烤雞,side menu就點左韓式雞蛋卷、鐵板泡菜煎餅、雞胸肉及涼菜沙律和兩杯Blanc啤酒。菜品上桌了才發現每樣餸份量都好多,好像叫多左咁 哈哈首先係蜜糖咖喱脆烤雞,外脆內軟,咖喱香同蜜糖香融合喺一齊,我覺得小朋友會幾中意~咁當然都係岩我口味啦~雞蛋卷睇Menu陣還覺得挺少,實物嚟左其實都幾大份,顏值高味道香~雞蛋層層口感超棒!仲有呢個雞胸肉及涼菜沙律,蔬菜種類多而且好新鮮,同烤雞一起食一啲都唔會覺得膩。男朋友比較中意鐵板泡菜煎餅,里面除咗泡菜還有蝦、魷魚各樣海鮮。趁着天氣未變得很凍,快啲約埋班朋友or另一半嚟試下啦,反正我係食呢方面係滿足哂啦!