2005-11-15
LEE 間"夏雪"真係不知所謂餐廳,兩個人去永遠都等唔倒位既.點解?因為位佢留比4個人座囉.首先問口果位小姐已經態度麻麻成日問住你張飛咩NUMBER但係又唔係比你喎,目的係睇個客仲唔度囉.大佬呀小學生點名牙?答完一次又一次答佢三四次,用個腦記住啦!原本有成10幾人門口等,叫完一張三人又叫一張四人,叫叫三四人全部上晒.剩番晒二人.都不特只,有三人walk-in客都未飛仔就話有位比人座.奇怪你有位比四人座叫兩張二人不是一樣嗎??從來去餐廳食飯都係二人比較快.正同男朋友疑惑之際.有一位同我們一樣等緊二人女仕就問佢喇.當然果位小姐就"灑"我話好難折開,係上面經理吩咐,下張二人到你之類.我同佢講""兩個人不是幫襯嗎難度四個人才是,下張四人我四個座你咪當我一齊囉""佢居然再叫一張三人.他媽的!!我即刻上去2/F同部長理論.個部長同我講有張兩人比我我一睇位跟本全部都係一張U形卡座,鐘意2人又得3人又得不過係搭果种只係中間擺盆花隔開跟本唔係獨立一張.只係間餐廳唔想浪費兩張二人一張U形卡座.真係不知所謂餐廳完全不理客人感受以後都唔會再去,開旺角既"夏雪"完全不可登大雅之堂.