2020-08-15 127 浏览
午市时间同朋友嚟呢度食拉面过下瘾,因为天气好热,所以我就拣咗个香葱盐味汤拉面,感觉比较清爽,套餐仲跟咗杂菜沙律 拉面啲葱铺满咗成个碗面,仲有开边各半只嘅溏心蛋,蛋黄半流心,系我钟意嘅熟度,食落鲜甜,仲有啲木耳丝慢煮鸡胸系呢间铺头嘅特色,取代叉烧真系一啲都唔失色,4块份量都好足赤鸡肉质细嫩,虽然温度系冻嘅,但系食落口感一啲都唔鞋,整个面嘅汤底好清,呈透明状,面条都弹牙 朋友都系食番呢个招牌鸡白汤,仲要系极浓𠮶款,汤底creamy仲有少许起泡浮夸嘅炸牛蒡仍然系最吸睛,加埋鸡胸,叉烧,简直系梦幻拉面组合 套餐加20蚊可以有一支bless嘅冷压果汁我叫咗支苹果汁,店员上枱嘅时候提醒我要先摇匀再饮果汁香气重,就算冇添加糖,天然嘅甜味都好够 因为朋友叫嘅鸡白汤拉面十分之浓厚,所以最后我哋都加咗呢个抹茶软冻(+28),食落好似蕨饼,冻冰冰,完全起到解腻嘅作用

香葱赤鸡盐味汤拉面

香葱赤鸡盐味汤拉面

极浓鸡白汤拉面

极浓鸡白汤拉面

香葱盐味汤拉面

bless苹果汁

套餐加20蚊可以有一支bless嘅冷压果汁
我叫咗支苹果汁,店员上枱嘅时候提醒我要先摇匀再饮
果汁香气重,就算冇添加糖,天然嘅甜味都好够
抹茶软冻

• 极浓鸡白汤拉面