2022-08-01
夏日熱帶風情 峇里島風cafe✨🌿 位於觀塘既be leaf 有室內室外的位置 🍃 地鐵站行十分鐘到就到!見到好多kol 過黎打卡😍 入口處仲有半花圈是打卡的好地方🥰 好有特色的裝修✨黑糖焙茶鮮奶最愛焙茶的烘焙味道 上面有cream 🥰 用上黑糖更加幼滑細膩✨Coconut tofu mango smoothie呢杯清新既椰奶+芒果仲有豆腐花😍 冰感十足 加左豆腐好有口感 凍凍地好岩咁炎熱既天氣飲✨香煎白雪魚柳配自家製橄欖杏仁醬魚柳肉質結實 橄欖油配上杏仁醬🥰紫色嘅紫薯蓉幼滑得黎仲好重紫薯味✨香煎焗波士頓龍蝦 龍蝦汁燴撒丁珍珠麵龍蝦湯入味 見到珍珠形狀既pasta好特別所以叫左 大大隻龍蝦!幾經辛苦先拆到啲龍蝦肉出嚟食✨泰式冬陰功煮菲律賓活蜆肉配蒜蓉包蒜蓉包香脆 得一塊唔夠兩個人分🤣🤣 冬陰功湯底好惹味 蜆肉份量都幾多 不會太辣 餐廳好貼心比多個碗我地裝蜆殼
✨黑糖焙茶鮮奶
✨Coconut tofu mango smoothie