2018-10-02
香港人一年四季都可以打邊爐,但平時既湯底通常係沙嗲、豬骨、麻辣湯底。今次唔同,呢間好特別,仲唔止有火鍋,仲有刺身同串燒食,叫做醉胡爐。湯底有好多選擇今次揀左卜卜蜆鮮蟹魚湯,落左單之後就有醬料俾我地自己落。但落完之後,其實都唔需要點好多醬汁,個魚湯都好夠味🤗🤗係等緊野食既時候,見到呢度有好多唔同既清酒,仲有手工啤酒🍻,唔覺意叫左杯試下呢杯MAC 易入口,岩女仔飲😌😌仲幾大杯,只係$68都幾平個煲黎到,服務員會即時落白酒煮下海鮮先,再落魚湯,咁蜆同蟹就唔會老,第一次試,好期待終於煲好喇,有勁多勁多蜆,仲好大隻,好鮮甜,個湯仲可以飲,一個字:鮮仲叫左幾款配料,左邊係黃金墨魚丸,入面係流心蛋黃,食既時候要就住食,因為太熱,而右邊係麻辣牛肉餃,皮好薄,個餡仲好夠味,唔算好辣我自愛既白鱔片,唔駛煮好耐,轉白色就食得,好鬼爽口重點黎喇,叫左個牛拼盤,最好食係牛肉粒同和牛片,點少少豉油就得,食完個口仲充滿住牛味皇帝菜吸晒魚湯之後,好味到呢,建議大家都揀d吸味既配料🤤🤤正!
湯底有好多選擇
今次揀左卜卜蜆鮮蟹魚湯,落左單之後就有醬料俾我地自己落。
但落完之後,其實都唔需要點好多醬汁,個魚湯都好夠味🤗🤗
呢杯MAC 易入口,岩女仔飲😌😌仲幾大杯,只係$68都幾平
我自愛既白鱔片,唔駛煮好耐,轉白色就食得,好鬼爽口