2019-07-19
同coinsb相處耐左🙈俾佢感染左我間唔時食下甜品呢日我地黎到✨人氣梳乎厘班戟店Gram ✨試左2款梳乎里Pancake:1️⃣Cool Premium with pineapple filling($108)呢排天氣咁熱,所以連食Pancake我地都揀凍食嘅😆呢款夏季香港限定嘅「夏之戀人菠蘿班戟」比我想像中好食,本身驚好假好甜,所以叫Coins試左先😂佢食完玩個菠蘿🍍蓉好好食,我就半信半疑咁試左一啖😳‼️啲菠蘿蓉有一絲絲菠蘿纖維,而且唔係死甜,加埋旁邊嘅菠蘿漿落去食陣菠蘿嘅清香同酸甜味更加出眾,真係好啱夏天食2️⃣Premium Smile Pancake($138)呢款Pancake三層都係唔同味,店員提醒要由最底層開始食起😳好特別,最吸引嘅係佢最底層係流心蛋😍食落個流心蛋黃係少少鹹味,仲食到煎蛋白脆邊,綿密柔軟口感嘅梳乎厘班戟加埋濃濃嘅流心蛋黃,好好食‼️原來帶鹹味嘅甜品係咁正!跟住到我食第二層同頂層就相對冇咁大愛,對我諗愛甜品嘅會好鍾意,因為有好濃郁嘅cream做夾心,第二層中間仲有朱古力片,而最頂有水果粒果層最後食,微微果酸就好幫到解啲cream同pancake嘅膩感💓.整體黎講,個人覺
俾佢感染左我間唔時食下甜品
呢日我地黎到✨人氣梳乎厘班戟店Gram ✨
試左2款梳乎里Pancake:
陣菠蘿嘅清香同酸甜味更加出眾,真係好啱夏天食
整體黎講,個人覺得限定款嘅菠蘿🍍pancake認真要試試,真係幾出色👏🏻而呢度嘅環境好光猛好啱影女神相😆而且門側張大枱中間有假小草地同樹,草地上有唔同嘅小動物公仔☺️拎黎同pancake影相好可愛,溫馨提示如果想同朋友影到靚相📸建議下午2:30-3:00左右影,太陽光剛好唔會曬到應一應,少少透光影出黎感覺好日系好清新💓
🥞Gram cafe & pancakes
📍銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地下1號舖