2018-05-18
我鐘意即叫即做既壽司 (所以某d壽司鋪我就唔太prefer),而我又唔太追求高質素,所以性價比係最重要。食過爭鮮,元氣,一壽司,峰壽司,千兩,monster sushi等等壽司鋪,我覺得食物質素都係差不多(當然價錢平d既,質素都會成正比),都係覺得板長既性價比最高,所以每次想食壽司都會去板長每次叫親都係個幾款壽司。最鐘意食芥辣墨魚軍艦,夠刺激,不過唔係間間壽司鋪都有,以前仲有芥辣鮑魚軍艦架,但今年開始又無得食。不過就多左蟹膏蟹肉軍艦(尼款都唔係間間壽司鋪都有架),成啖蟹膏放入口真係好爽唯一唔穩定既就係軍艦既紫菜。叫得軍艦,當然就期待”脆啵啵”既紫菜。但就好似今次咁,一上碟就見到”諗”哂唔脆既紫菜,失望不過第二轉叫既軍艦,就係好脆既紫菜,相信係第一轉整好左好耐但無侍應拎出來之前只要係60日內食滿$300可以做會員,會員每次埋單都可享九折優惠。而家會員制度改變左,好似可以免費登記做會員。成為會員後,每消費$10就可以換1分,而每1分就等於$1,每次埋單時就可以選擇用幾多分,感覺同之前9折優惠差唔多,不過而家就可以累積分數(仲好似可以即時消費即時扣分)。唯一缺點係,會員要透過自己手機登入板長
之前只要係60日內食滿$300可以做會員,會員每次埋單都可享九折優惠。而家會員制度改變左,好似可以免費登記做會員。成為會員後,每消費$10就可以換1分,而每1分就等於$1,每次埋單時就可以選擇用幾多分,感覺同之前9折優惠差唔多,不過而家就可以累積分數(仲好似可以即時消費即時扣分)。唯一缺點係,會員要透過自己手機登入板長app落單,非會員就可以利用店鋪提供既平板落單。
(以前會員同非會員都可以用店鋪既平板落單架。手機mon無平板咁大,當然睇得無咁舒服,不過為左儲分,無辦法啦)