2021-09-14
炎炎夏日,好想搵啲清新既野食,提升食欲。壽司加薯條,好新穎既配搭。今日一個人食晏,平時一個人多數食粉面,今日想有啲新攪作,行行下見到Mr Maki,被橙白色清新簡單既店面給引,售賣的主要係與別不同既卷物,啱晒貪新鮮既我。其實我都好鍾意食壽司,呢度既卷物無咁單一,我今次就試左“魚全部都係魚”,其實係三文魚反卷,面頭舖上好多吞拿魚拖羅蓉撈左少許沙律醬,蟹籽同炸脆脆。三文魚同吞拿魚都好鮮味,吾使再沾醬油食已好鮮甜,再加上蟹籽同炸脆脆,好有口感。卷物加$15~20 轉套餐,我就揀左蕃薯條,沙律,綠茶,蕃薯條炸得乾身脆口,蕃薯本身好甜配上少許鹽,好好味。飲品有汽水綠茶同幾款特色soda 選擇。睇落一個卷物好少,其實都100g 壽司飯,加埋沙律,蕃薯條,飲品,真係好滿足啦!
飲品有汽水綠茶同幾款特色soda 選擇。