2020-02-24 16 浏览
就到情人節,周圍餐廳都已經有情人節菜單本身我就係大愛士多啤梨🍓所以不嬲情人節都會吸引我出去食飯今日經過朗豪坊,超級市場出嚟就見到有間餐廳🍴佢有粉紅色裝修,感覺好少女風餐廳空間感十足,枱與枱之間有足夠的距離本身我哋唔係好肚餓,所以我哋就揀咗一個意粉#海膽汁黑松露意粉$118我本身就係好鍾意食意粉🍝呢度嘅意粉掛汁力好強,而且意粉彈牙十足,海膽汁令到意粉鮮味提升,又香又滑。#蘑菇忌廉湯🥣 +$38蘑菇味幾重,而且帶黑松露味,幾Creamy。#焗薯 +$38分量幾大,如果調味再重啲就更加好。#煙三文魚牛油果沙律🥗 +$38煙三文魚🐠及牛油果🥑絕不吝嗇,沙律菜幾新鮮,但檸檬醋份量比較多,食到尾有少少過酸嘅感覺。#熱情果朱古力🍫朱古力面層其實仲有少少橙皮,酸酸甜甜咁樣好開胃。情人節特飲 $108其實係巨峰提子🍇加Ginger Ale,大約有四杯份量,飲落幾清新,仲有一片片🍓士多啤梨後來我哋先知原來餐廳喺日本🇯🇵過嚟所以我哋就一口氣點咗三個甜品🧁-#鮮草莓北海道忌廉班㦸 $148店家主打時令士多啤梨🍓而且大部份食材都來自日本,賣相超精美細緻,其實佢令我都幾驚喜,因為Pancake入邊都有士多啤梨味道
就到情人節,周圍餐廳都已經有情人節菜單
本身我就係大愛士多啤梨🍓所以不嬲情人節都會吸引我出去食飯

餐廳空間感十足,枱與枱之間有足夠的距離

本身我哋唔係好肚餓,所以我哋就揀咗一個意粉

#海膽汁黑松露意粉$118

#蘑菇忌廉湯🥣 +$38
蘑菇味幾重,而且帶黑松露味,幾Creamy。

#焗薯 +$38
分量幾大,如果調味再重啲就更加好。

#煙三文魚牛油果沙律🥗 +$38

#熱情果朱古力🍫
朱古力面層其實仲有少少橙皮,酸酸甜甜咁樣好開胃。

情人節特飲 $108

後來我哋先知原來餐廳喺日本🇯🇵過嚟
所以我哋就一口氣點咗三個甜品🧁
#鮮草莓北海道忌廉班㦸 $148
店家主打時令士多啤梨🍓而且大部份食材都來自日本,賣相超精美細緻,其實佢令我都幾驚喜,因為Pancake入邊都有士多啤梨味道,再配上士多啤梨🍓甜滋滋。

#海鹽焦糖疏乎厘 $148
🔸期間限定🔸
Fluffy真係有震騰騰嘅感覺,蛋香味都算突出,但略嫌空氣咁不足。
配埋Earl Gery同埋海鹽Cream,中和左焦糖🍯嘅甜味。

#草莓玫瑰🌹北海道乳酪忌廉芭菲 $128
草莓🍓新鮮得嚟又吸睛,士多啤梨玫瑰花🌹配埋軟滑乳酪,食落無平時忌廉嘅油膩感,中間有新鮮士多啤梨醬🍨再加紅豆,食完都想再食!

雖然餐廳係要自助點餐,再由店員送上食物,但係服務態度很好👍🏻店員不斷加水及甜品時更換所有餐具🍴