2022-11-13 71 浏览
#joyfood_东涌La Vista (东涌)📍东涌怡东路9号湾景荟1楼106号舖━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━同屋企人上大屿山 跟住揾咗一间感兴趣嘅墨西哥餐厅😎 餐厅好宽敞 仲有户外 不过𠮶日有啲热🥵 我哋都系坐咗系入面━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🌮 Tacos Prawn 虾仁粟米卷 $108 +10%▶︎ 一份两件 taco入面包住整只大虾🍤 上面有番茄莎莎酱 紫椰菜同葱 仲有沙律酱▶︎ 估唔到只虾咁大 仲要外壳薄脆内里爽弹鲜美 配埋沙律菜一齐好清爽✨ ▶︎ 外层嘅饼皮偏软 有好香嘅似烤粟米嘅味道 不错👍🏻好味指数:●●●●◐━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🥗 Nachos Machos 烤粟米片配什锦酱 $168 +10%▶︎ 所谓嘅什锦酱包括牛油果酱 酸忌廉 墨西哥辣椒 同芝士 加上一大碟嘅粟米片 食到最尾都有酱可以点🤤 ▶︎ 牛油果酱好creamy 牛油果味都好香 至于酸忌廉就偏淡 墨西哥辣椒系点睛之笔😋 食吓食吓会突然有啲辣嘅感觉 惊喜!▶︎ 可惜芝士好快就会冻咗 有啲就太多芝士好漏 有啲就完全冇芝士 同
#joyfood_东涌
La Vista (东涌)
📍东涌怡东路9号湾景荟1楼106号舖
🌮 Tacos Prawn 虾仁粟米卷 $108 +10%
▶︎ 外层嘅饼皮偏软 有好香嘅似烤粟米嘅味道 不错👍🏻
好味指数:●●●●◐
Tacos Prawn

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
▶︎ 可惜芝士好快就会冻咗 有啲就太多芝士好漏 有啲就完全冇芝士 同埋粟米片唔算好脆 有啲似放得耐咗嘅零食😅
好味指数:●●●●○
Nachos Machos

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
🍗 Chicken Skewers 鸡肉串烧 $68 +10%
▶︎ 总共两串 分量都几大

▶︎ 牛嘅调味冇鸡咁重 比较有嚼口 不过同样偏干柴
好味指数:●●◐○○
Beef Skewers

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
🍛 Prawn Ajillo 蒜蓉明虾配香菜饭 $188 +10%
▶︎ 上到黎咁红吓亲我😂 入面系几只大虾 同蒜末同辣椒制成嘅汁
▶︎ 整体口味偏重 但系唔辣 辣椒同蒜都好香 捞埋啲汁落好有油香嘅香菜饭真系好夹!🤩
▶︎ 不过食到最尾会觉得偏油 同埋虾肉有啲霉🥲
好味指数:●●●●○
Prawn Ajillo

🍹 Blast Crush $78 +10%
▶︎ 正正常常一杯嘢饮 偏甜但颇清爽嘅沙冰 感觉有啲overpriced🫢
好味指数:●●●○○
Blast Crush

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
到访日期: 5月尾(下昼)
今餐快乐指数😋: ⑦⑧/①⓪⓪
性价比: 🌕🌕🌕🌘🌑
环境: 🟦🟦🟦⬜️⬜️
服务分: 🔆🔆🔆🔅🔅
再访意愿: ❤️❤️❤️🤍🤍
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
每日提醒👉🏻: 经OpenRice订座有8折 抵好多!
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
#香港美食 #东涌美食 #东涌餐厅 #东涌 #lavista
#foodiehk #foodie #hkfoodie #hkfood
#墨西哥餐厅 #墨西哥菜 #taco #粟米片
Tacos Prawn