2022-11-23
約左幾個朋友一行四人去 Te Quiero Mucho @tqmhk 食墨西哥菜!Staff 推介我地試新出嘅 Grande Es Mejor! 4人餐,咁就試吓啦~ 頭盤 Zarandeado Grill 幾香口,燒鯛魚同蝦幾爽口,配Salsa好惹味!但係怕辣嘅朋友千祈唔好試佢條青BB嘅Guajillo辣椒哈哈!主菜Chipotle Short Ribs 係超。級。好。味😋 口感嫩滑、肉味香濃,油脂分布平均,一啖有肉有膏正呀~ 連骨嘅部分係我最愛,搞到我好想試吓係屋企焗 😋佢地嘅Sangria 都幾好飲,整到一杯沙冰咁好消暑,但記住襯凍飲,溶哂就太甜喇🍹食到好開心之際,發現佢個四人餐係咁多野喇..... 唔飽喎真係..... 決定叫甜品,但當日冇Churros,叫咗另一個墨西哥傳統甜品 Sopaipillas,都係炸嘢,唔知點解有中式賀年炸物嘅味道,好味 💗餐廳服務OK嘅,食物同飲品都無挑剔嘅地方,唯一希望佢再大份啲 🫢