2016-09-20 391 浏览
韓燒店成行成市,所以除左野食要吸引外,我仲會更留意下佢嘅抽氣系統,因為真係唔多鍾意次次食完燒烤之後成大陣燒烤味纏身,另外仲會睇下D服務員有無服務可言,呢D都會係加分位,因為競爭咁大,呢D增值服務往往就係吸客既原因.呢間韓燒店好短時間開左好多分店,之前幫襯過尖咀同旺角分店,覺得都OK,今日過北角搵朋友聚舊,就試下呢間分店既質素啦!呢度嘅抽煙系統唔錯,唔會搞到成間舖污煙瘴氣,而過程中職員亦樂意甚至會主動幫手換個燒烤板,呢D就係加分位!前菜之豐富亦係值得一讚,生菜,酸蘿蔔,泡菜,泡菜,麻醬沙律…食完呢堆野主菜都可以點少D,HAHA~肉類選擇多,單係豬肉就有厚切/薄切五花腩,豬頸肉,護心豬肉,梅頭肉,豬大腸,豬皮,豬排骨…應有盡有,特別想講講豬排骨,有D似金沙骨,肉夠入味同腍,唔覺唔覺又食左一件~鍾意生蠔嘅人就唔可以錯過呢度嘅芝士生蠔,隨自己喜好煮到幾熟都得,鍾意口感滑D定實D又可以自己控制,芝士沾滿成隻蠔身,每咬一細啖我都會再將隻蠔放返入個錫紙兜入面沾芝士,太正~

2016-09-16