2022-06-14 69 浏览
樓上cafe 非常多,之前食過有啲質素強差人意,今次去到孖啡,食完感覺食物絕對對得住個價錢,係性價比之選。雖然孖啡係樓上cafe,但位置處於旺角同油麻地站中間, 交通相當方便。身為一個大食既為食貓/豬(?) 緊係落個order 食肉,一睇到menu 二話不說即刻叫左份BBQ 烤豬仔骨配薯條($158)。原本只係諗住佢4-5條骨。一黎到係double ,無睇錯,係一倍份量既豬仔骨。豬仔骨份量完全可以多人分享,但對我黎講就岩岩好!份豬仔骨咬落爽口,BBQ醬味完全唔會覆蓋住豬肉既味道。表面仲有小小焦脆香,岩哂食肉獸們開餐!!!之後再order 一杯非常值得夏天飲既開胃飲品,塔羅特飲-審判(青蘋果,菠蘿,薄荷,檸檬沙冰)($52)一飲落口,先由青蘋果打頭陣衝入味蕾,再而薄荷接棒,之後由菠蘿帶出甜味,再由檸檬收尾。一杯沙冰由不同食材帶出四重奏刺激味蕾,非常推薦各位小朋友飲下。