2019-01-13 74 浏览
今日又来到佐敦,第二次食呢间隐世嘅日式拉面鳗鱼饭店。因为男朋友非常钟意食鳗鱼,每次想食鳗鱼就忍唔住再嚟帮衬啦。入到去依然系咁靓,我谂呢间铺头都开咗不知不觉又几个月啦,随着网上嘅威力,多咗好多人知道呢间铺头咁好食,开始多人左好多,我哋六点钟去食,七点钟就已经出现人龙,大家想食嘅话就要早少少嚟啦。首先我哋当然要叫堪称全港最好食嘅鳗鱼饭$198,鳗鱼系即叫即烧,见着咁肥美白滑嘅鳗鱼,系我地面前慢慢放喺铁板上面烧,真系非常治愈啊,鳗鱼饭嚟到,我哋都急不及待咁打开个盖,闻到阵阵嘅鳗鱼香味,咬落去都系咁肥美鲜甜,真系同出面嘅鳗鱼非常唔同, $200一碗绝对系物有所值,加埋啲日本米一齐食,简直系味觉嘅最高享受。今次我哋冇叫到鸡白汤拉面,试吓鸡白汤沾面$138,一样非常有惊喜,个沾面煮得非常弹牙烟银,重点就系个鸡白汤汁,非常之浓郁,好似将十只鸡浓缩系一碗汤入边,最细心嘅系啲面啱啱好点晒碗汤,最后留返一啖饮咗佢,就系完美嘅收结。我真心好推介大家黎试,真系一试难忘,暂时都未揾到另一间鳗鱼饭比呢间劲好食,如果有嘅不妨话我知哈哈~

馒鱼饭

鸡白汤沾面

等候时间
15 分钟 (堂食)
馒鱼饭
鸡白汤沾面