2021-06-08
旺角行到口乾,去旺中Nuttea買野飲!揀完一輪最後都係揀奶蓋茶!我飲嘅係粉紅莓好堅果奶蓋茶:上面有一層好厚的堅果奶蓋,起碼有成吋厚,頂部有好多nuts碎。下面是粉紅色的士多啤梨茶,粉紅色溝了奶蓋的白色,好似雲石花紋,看上去已經好靚好吸引。首先用鏟子鏟起試試個堅果奶蓋,feel到質感好厚,唔係稀稀的,而且聞到好香的nuts味,奶蓋好香好濃,又rich又creamy,比起平時的牛奶奶蓋更香,而且有一陣nuts香味,好正!面層的粒粒nuts增加口感和咬口,感覺好豐富。士多啤梨茶選了無糖,因怕太甜會太漏,士多啤梨味好清新好natural,食到有士多啤梨籽的粒粒。溝埋奶蓋,中和了奶蓋的濃厚和士多啤梨的微酸,洽到好處。屋企人因為唔想太飽,揀了茉莉綠鑽堅果奶蓋茶:同樣地上面有一層好厚的堅果奶蓋,好香好creamy。而下面的茉莉綠茶底都很清香,溝埋奶蓋感覺上會比較清新,當然同樣地都好正啦!逢星期六日買,Nuttea更會捐錢比拯救遺棄寵物中心,飲茶同時做善事!絕對會再飲!
揀完一輪最後都係揀奶蓋茶!
我飲嘅係粉紅莓好堅果奶蓋茶:
屋企人因為唔想太飽,揀了茉莉綠鑽堅果奶蓋茶: