喺堅尼地城返工,平時食lunch都會經過呢一間餐廳,不其然就會望入呢間韓式得黎又帶點可愛風嘅餐廳。今日終於有機會一試!呢間餐廳行嘅係簡約可愛風。牆身有好多熊仔同兔仔嘅裝飾、亦有數隻好可愛嘅公仔比客人影相。頭頂亦有好多一舊舊雲,簡單得黎又趣緻。座位方面位置都幾闊絡,有望街景位,亦有比較隱蔽嘅卡位。枱面以雲石枱為主,一黎顯得高級啲,二黎影相做背景一流👍🏻食物方面,呢到有齊前菜主菜甜品飲品等,竟然仲有生蠔食,算係意想不到。不過可惜冇set menu, 好容易就選擇困難症發作喇!-Caesar Salad+Salmon凱旋沙律配煙三文魚💰HKD88沙律份量比預期中大,亦好夠醬,味道普普通通,未算好特別。煙肉雖然都幾大塊,但成條煙肉上就略嫌太硬。-Fantasy Carbonara卡邦尼溫泉蛋扁意粉(夢幻版)💰HKD108點呢個前特登問過店員何謂夢幻版。夢幻版嘅做法同一般普通版卡邦尼意粉製作差唔多,但係夢幻版有加入紅菜頭汁,令意粉變成一隻好靚嘅紅色。呢個意粉食落就冇紅菜頭嘅草腥味,但卻有啲甜甜地嘅味,都幾得意,係一個幾唔錯嘅配撘。加上呢隻色真係幾靚幾夢幻。意粉軟硬得宜,底部有啲煙肉配料。若可再加

Caesar Salad+Salmon
凱旋沙律配煙三文魚💰HKD88

Fantasy Carbonara
卡邦尼溫泉蛋扁意粉(夢幻版)💰HKD108

意粉軟硬得宜,底部有啲煙肉配料。若可再加埋蘑菇就更完美了!

Chicken & Avocada Sandwich
香草燒雞牛油果三文治💰HKD118
我覺得呢個幾好食!塊雞扒煎得都幾香,麵包唔會硬掘掘,配上淡淡牛油果醬,成個配撘都幾match!!若牛油果嘅味道再加重就更好😛

另外亦配有生菜同蕃茄,尚算新鮮。而且入面有好多醬,唔會乾爭爭得黎又唔會好膩,好好食呢!旁邊仲配有薯條,唔係好夠熱亦唔係好夠脆,但重點不在薯條吧?

Passionfruit Yakult (左)
百香果健康多多💰HKD36
冇乜特別嘅飲品,就係熱情果加益力多,甜甜地酸酸地都幾開胃嫁。

Maldives (右)
馬爾代夫💰HKD38
呢杯係星空系列, 入面有一冰識發光嘅小燈,好靚亦好特別!由於用左蝶豆花所以係藍色,好適合相機食先。

其實我估佢地嘅甜品都係好重要嘅一環,有好多款式亦好多好靚同可愛嘅造型。但食完上面嘅野已經好飽了,下次再試吧。
整體而言,呢到嘅食物都算幾大份,而且每一份食物飲品都幾靚,好適合相機食先之餘,味道亦十分不錯,整體上除左覺得飲品比較細杯外,價格都未算太貴。
環境裝修全部都好靚亦好舒服,服務亦十分好,所以都幾值得再黎啊😁
2017-09-21