2023-08-14 113 浏览
要搵到一間食150 分鐘海鮮火鍋唔難,但要搵到間高水準既刺身海鮮火鍋真心難!朋友帶我試新野去旺角打邊爐,估唔到都幾高質🤣第一次食咁多款牛肉🤭真係超著數既當然有任食M5 和牛,油花分佈平均,油香十足!肉質鬆軟又唔靭,牛味濃郁🆙🆙相信冇人唔鍾意食炸物 ,特別係好好食嘅 天婦羅🍤加埋佢啲醬汁、芝士波同埋春卷等等🤗一路打邊爐一路食熱氣嘢非常過癮!講完啲油膩嘢,係時候食返啲生菜清清個胃口。蔬菜味道清新爽口, 豚肉肉質細嫩,肥瘦均勻,叫個小份足夠2-3人食。只要輕輕咗淥一下,就已經食得仲要係都幾滑溜,不錯🤪。必叫湯底一定係辛辣泡菜湯味道嗆鼻,一上菜就聞到,十分刺激味蕾,絕對建議打邊爐前飲返一碗!總括而言,呢個體驗實在太好!我一定會介紹多啲朋友過嚟食呢間$150分鐘海鮮火鍋!