2020-05-11 287 浏览
今日係母親節,一早係OpenRice book 咗7點半 4位。當去到時候,已經覺得心知不妙,好多人係門外等位🧐但當我同負責人確認嘅時候,佢已經唔係好得閒理你啦,因為真係full house又忙住幫人蒸嘢食。到佢得閒嘅時候,問佢我哋book咗位,係OpenRice book嘅,佢無確認我個booking,只係話要等等,再問多句:「咁我book咗枱,要等幾耐/幾張枱呢?」佢一臉煩厭同語氣帶點差咁回覆:「唔知架!你睇下呢度都坐咗幾個(指住隔離坐喺門口等緊位嘅人)!你可以選擇唔等!!!真係爆棚搞唔掂」之後又衝咗入去。於是我同家人立即離開搵第二間去慶祝母親節。呢啲服務態度真係差!咩叫你可以選擇唔等!其實佢可以係cut booing,唔接walk in,又或者將walk in 減少!無咁大個頭,就唔好戴咁大頂帽。無咁多位,就唔好接咁多booking。今晚等位嘅人應該都等到燥,事關今晚又熱,加上佢又成日開住到門,冷氣走晒加上又多蒸氣,食都食得唔舒服,今晚如果等到都慘。呢篇係我第一篇嘅OpenRice 食評。今晚好彩家人唔介意,塞翁失馬焉知非福,最後去咗間黃店幫襯。

呢篇係我第一篇嘅OpenRice 食評。
今晚好彩家人唔介意,塞翁失馬焉知非福,最後去咗間黃店幫襯。

2020-05-10
庆祝纪念