2018-09-07
城市又名城鎮,喺香港呢一個急速嘅城鎮之下,你真的掌握到自己的節奏嗎?店裏面有好多關於時間以及係一些文青嘅藝術設計等等,昏黃的燈光營造了獨特的氣氛。我們現這裏的食物與價錢不成正比!因為不用一百元,就已經有兩杯嘢飲加小食,非常便宜。我們叫了個套餐,有香煎比目魚扒配香草忌廉汁,比目魚扒好厚好大塊呀,魚肉超滑溜,一啲都唔誇張呀,試下你就知~魚肉好香蒜蓉味。菇切成片,椰菜同薯蓉混合一起再加埋切成一半嘅蘆筍。另外叫了招牌豬肋骨,有成兩大嚿,豬肋骨燒過有陣炭香味,真係太大塊,四個人都食唔晒!而且佢唔需要點任何醬料,本來已經醃好咗,好有香味。另外仲有2款主菜,西班牙海鮮飯同安格斯肉眼扒配薯條(7成熟燒汁),我比較欣賞佢嘅肉眼扒,食材優質,而且厚度均勻,切下去的時候不會特別困難,肉質亦是甜美的。最後每人一個時令鮮果奶凍,奶凍很香滑,而且用的杯子很大,上面覆蓋上奇異果和藍苺等水果,還有一片金箔,非常奢侈,加上一點點酸酸甜甜的果醬,令人份外開胃!
另外仲有2款主菜,西班牙海鮮飯同