2021-09-05 43 浏览
自從屯馬線通車之後,去九龍城食泰國菜變得超方便,夜晚食飯又多個地方可以選擇。宋皇台站一出已經係九龍城裡面,行過一個街口,就見到呢間小曼谷海鮮燒烤屋。之前食過一次,覺得水準唔錯,所以再黎翻焯。門口呢隻吹氣公仔隔遠都見到,好易就會搵到呢間餐廳。門上貼滿唔同既獎項,所以水準都有保證今次叫左個明爐香檸汁蒸桂花魚,小曼谷炒飯,再加杯龍眼冰。話明明爐,當然就係滾住食。桂花魚蒸得啱啱好,好滑,唔老,火喉控制得好好,就算我地滾左一陣都仲係好滑。香檸汁除了酸酸地之外,其實都辣辣地。整個汁都係酸酸辣辣,好惹味,好開胃。小曼谷炒飯就係泰式蛋包飯。唔同其他餐廳只係鋪一塊頭蛋,呢度D 蛋皮係包住整個炒飯,上面同底面都係蛋皮。炒飯好足料,有海鮮,雞肉etc. 飯炒得粒粒分,好乾爽,帶有少少咖哩香味。配料仲有菠蘿,酸酸甜甜,非常好味

今次叫左個明爐香檸汁蒸桂花魚,小曼谷炒飯,再加杯龍眼冰。