2023-08-10
裝條同大部分懷舊火鍋類近,都係用上古式店鋪、香港電影加上昔日用嘅竹籃、摺枱等等。 🍲香茜茜皮蛋湯芫荽味突出, 正常單點火鍋湯底嘅定價同味道。🥃竹蔗茅根海底椰(榨)幾大榨,清熱解渴, 可以倒6-8 杯迷你茶杯。🥩(例)頂級安格斯牛頸脊全餐較為滿意嘅,份量充足,咬口嫩滑, 油脂分布平均。呢個部位係定價比較抵食嘅,仲有其他少有嘅部位選擇。 南非鮑魚 大小適中, 唔會過韌咬唔開,店舖貼上溫馨提示唔同海鮮'鮑魚比想像中擺盤精緻、新鮮夠晒彈牙。 🦐鮮蝦雲吞拼招牌午餐肉餃自家製,隻隻都好飽滿, 幾足料同無乜雪藏味。 另外,唔食牛嘅牛仲叫咗西班牙黑毛豬 同唐生菜 ,水準可接受。 食物質素同大多單點火鍋差唔多,帶點懷舊風,見到有成班朋友圍埋打邊爐幾有氣氛。 🫙醬油 $18 有十款左右嘅醬任試, 自家製沙茶醬、蔥頭油同麻辣紅油。仲有, 掛住點菜嗰陣突然出現嘅開胃小食, 花生同涼伴青瓜、木耳,不過我哋唔想浪費就即刻俾返侍應,侍應態度有所變化,原來餐紙下面細字寫住$20/碟。下次如果唔食開胃小食, 記住一入場就同店員講。
芫荽味突出, 正常單點火鍋湯底嘅定價同味道。
🥃竹蔗茅根海底椰(榨)
幾大榨,清熱解渴, 可以倒6-8 杯迷你茶杯。
🥩(例)頂級安格斯牛頸脊
南非鮑魚
🦐鮮蝦雲吞拼招牌午餐肉餃
自家製,隻隻都好飽滿, 幾足料同無乜雪藏味。