2023-05-15 45 浏览
一入到去就覺得好舒服空間好大 光猛明亮木系+植物+皮梳化旁邊仲有一個賣蠟燭、陶瓷嘅區域時尚而清雅食物方面 前菜及甜品都好好食😋台灣茶都好清香🔸Welcome Drink - 柚子薑梳打唔太甜,柚子皮及薑絲好香,感覺好fresh。🔸香煎法式熟肝 • 梅酒糖心蛋❤️好食!鵝肝大件、外焦脆內綿滑,仲有淡淡酒香。蛋個酒咪勁香!連糖心部分都入哂味👍🏻!🔸磯煮南非鮑魚伴醬油漬三文魚籽❤️煮得彈牙,一隻鮑魚切到4件,醬油味香香甜甜,帶清酒香,yummy!🔸干邑龍蝦湯濃郁嘅湯充滿龍蝦香氣,質地濃厚、滑身,飲完好舒服。🔸台灣有機單品原茶清香撲鼻,清一清味蕾。🔸杜洛克黑毛豬按扒揀咗七成熟,煮得鬆軟唔膩,件大大件香甜焦糖菠蘿、炒野菜,仲有奶油千層薯好特別。🔸法國黃油春雞❤️用了栗子野菌釀春雞,油香肉滑、口感好正,如果可以食多幾件會更滿足。伴碟有蘆筍、奶油千層薯。🔸朱古力慕絲❤️朱古力慕絲好好吃!好滑、好濃!有朱古力的甘味、唔太甜!連唔太食甜品的他都同我爭食😂😂。🔸抹茶麻糬戚風蛋糕質地好鬆軟,茶味好濃!愛抹茶真係要試。

一入到去就覺得好舒服
空間好大
光猛明亮
木系+植物+皮梳化
旁邊仲有一個賣蠟燭、陶瓷嘅區域
時尚而清雅
食物方面 前菜及甜品都好好食😋
台灣茶都好清香

🔸Welcome Drink - 柚子薑梳打
唔太甜,柚子皮及薑絲好香,感覺好fresh。

🔸香煎法式熟肝 • 梅酒糖心蛋❤️

🔸磯煮南非鮑魚伴醬油漬三文魚籽❤️

🔸干邑龍蝦湯
濃郁嘅湯充滿龍蝦香氣,質地濃厚、滑身,飲完好舒服。

🔸台灣有機單品原茶
清香撲鼻,清一清味蕾。

🔸杜洛克黑毛豬按扒

🔸法國黃油春雞❤️
伴碟有蘆筍、奶油千層薯。

🔸朱古力慕絲❤️

🔸抹茶麻糬戚風
蛋糕質地好鬆軟,茶味好濃!愛抹茶真係要試。