2022-09-30
由潮流品牌 Awesomeism 開設嘅 Awesomeism CAVE Restaurant,裝潢已經別具一格,黑白灰與光線交錯,偏向型格路線。同湜澄爸 分享 ⚪ 二人 Tasting Meun ⚪,食到好滿足😌~ 🔴 #冬蔭公烤粟米:有驚喜😍,香甜粟米🌽塗上惹味冬蔭醬汁烤焗,酸辣中帶點甜,特別又開胃🔴 #酸梅BBQ醬單骨雞翼:單骨雞翼🐔好方便,酸梅BBQ醬酸酸甜甜,正好中和其他冬蔭菜式辣味🔴 #冬蔭公奶油鳳尾蝦意大利粉:冬蔭香氣撲鼻,鳳尾蝦🦐爽口彈牙,冬蔭公奶油夠杰,可以掛滿意大利粉上面,每啖都有冬蔭酸辣味,好食到停唔到口😋😋🔴 #自家製提子及原味英式鬆餅:熱辣辣上枱,牛油香氣四溢🥧,面層脆脆,內裡濕潤柔軟,口感帶點綿韌,不論配奶油忌廉或果醬都好味。🍹飲品都好 IG-able,我嘅元宇宙由青蘋果&蜜瓜&蝶豆花混合,上藍下綠好夢幻💕,蜜瓜甜味好夾今晚嘅冬蔭菜式。