2024-07-17
最近喺"Jagger"同男朋友享受咗一個非常型格而又悠閒嘅晚餐,係k11隔離,位置好方便。呢間餐廳嘅裝修真係型到爆,室內位置唔多,但空間感十足,仲有室外的座位,充滿園林風嘅設計,加上hip pop, jazz音樂,勁cill!首先介紹下我哋點嘅菜式。意式蒜香牛油汁配青口及蜆,完全係鮮味十足,啲青口同蜆非常新鮮,加埋蒜香牛油汁,簡直係完美嘅組合。德國肉腸拼盤亦係必試之選,三條唔同嘅香腸—香草、原味、辣味,每條香腸都有自己嘅特色,加上清爽嘅德國酸菜,成套組合非常出色。之後,我哋試咗特色芝士波菜意大利雲吞,啲意大利雲吞煮得好Q彈,入口有豐富嘅芝士餡,再配上美味嘅蕃茄醬,真係意猶未盡。最驚喜嘅係甜品心太軟,流心濃郁朱古力蛋糕同曲奇雪糕嘅配搭,真係絕配,每一口都令人沉醉。呢度嘅飲品亦唔錯,特別介紹下兩款mocktails:Tropical Sundae(菠蘿、芒果,同香蕉),同Ice-Land(荔枝、紅茶、熱情果),外型打卡一流,都超清新,非常適合呢間餐廳 chill vibe 同音樂氛圍。總括嚟講,"Jagger"嘅食物、裝修、氣氛都係一流,價錢亦適中,非常適合同另一半享受一個悠閒嘅晚上。