2017-03-03 1506 浏览
Brick Lane @ 綿登徑尋日同拍檔去尖沙咀睇場,經過一個好eye-catching嘅餐廳---Brick Lane,決定入去飲番杯野。呢度好英倫風,裝修型格,有而家好興嘅工業feel ,外面仲有一個似露台嘅地方,仲有兩支暖燈,客人喺出邊好悠閑地同朋友談天說地,一邊𣈱快食嘢,令一邊近可以飲酒同食煙,好有外國街頭飲餐廳feel。因為係下午嘅三點幾四點,所以只叫咗兩杯啤酒,同埋兩個小食。其中一個小食好友驚喜。Tefu Steak (豆腐扒)名副其實呢個小食係由豆腐組成嘅,我豆腐扒有少少似我哋嘅老少平安,但係比老少平安實心少少,食落好友豆腐味。另外旁邊仲有好幾件魏瓜做伴菜,加埋個汁,真係幾特別,以至我哋都覺得下次可以翻場再試其他菜式。Hazelnut Chocolate (甜點)食慣港式甜品嘅我,以為呢個甜品出嚟一定係好大杯,黎到有少少失望,真係幾細件,不過味道很好,蛋糕中間有少少mosse,味道唔會死甜而且朱古力味重,都幾好食。埋單三杯啤酒加兩個小食三百幾蚊,係咁嘅裝修同環境下,都OK嘅。
Brick Lane @ 綿登徑

Tefu Steak (豆腐扒)

Hazelnut Chocolate (甜點)