2022-08-05 40 浏览
朋友推介下試咗呢間位於旺角豉油街嘅餐廳,佢話牛扒係必食之餘,環境仲好靚。餐廳樓高三層,裝修入型入格,走時尚工業風,夠晒空間感。 🦆🦆鵝肝二重奏($168) - 聽個名都難以抗拒,除咗煎鵝肝,仲有鵝肝布甸。鵝肝好香,入口即溶,口感非常豐富好味。鵝肝布甸亦相當有驚喜,搽落香脆嘅多士到食,真係一流。 🐂🐂頂級牛腰扒 ($348) - 餐牌有介紹唔同牛部位嘅烹調程度,我地比較怕生,所以點咗建議七成熟嘅頂級牛腰扒,配特濃紅酒汁同松露薯條。雖然係七成熟,但牛扒入口依然嫩滑,牛味濃,好高質。松露薯條($48)炸得好香口,點埋帶有濃濃嘅松露味嘅sauce,真係食到唔停口,一早被秒殺。🐠🐠香煎盲曹魚柳配摩洛哥香草醬($198)- 盲曹魚煎得好香,皮脆肉滑,加埋香草醬食,味道好夾好正。仲有跟埋番茄同果粒,酸酸甜甜,更加帶出魚嘅鮮味。 🍋🍋有氣檸檬茶 Sparkling iced tea ($68) - 檸檬茶就飲得多,呢杯係Sparkling,用檸檬汁,加soda water同English tea調製,入口感覺清新亦好清涼。🍹🍹小店雜果賓治 Bistro Punch ($68) - 好豐富嘅水果味,味道

🍹🍹小店雜果賓治 Bistro Punch ($68) - 好豐富嘅水果味,味道唔會太甜,好消暑。

餐廳環境型格,座位與座位之間闊落,食物質素亦相當高,好適合朋友飯局傾偈。