MOBIN香烤苹果焦糖酱甜脆饼🍎呢个系餐厅推介嚟!甜脆饼大大份😋 斋睇卖相已经够邪恶 😈脆饼系脆卜卜内里空心,好得意架,我朋友仲敲咗个脆饼几下,好似想打油诗咁 🤣🤣🤣脆饼中间放咗d焗好咗嘅玉桂苹果,有点似食紧apple crumble咁🍎 好香又甜 😚最上面就系大大球雪糕🍨,再加朱古力酱 🍫😍成件事系好perfect,好想吞哂落肚!🤤芝士粟米肉松馅饼 🌽 (台湾 x 墨西哥 fusion)呢碟系我最喜欢嘅!😚香就一定啦🧀 就算馅饼本身唔点酱料都已经好好味!饼皮够薄够均匀,馅料好够份量!餐厅仲配埋自家调制嘅风味酱料2款,更能丰富口味😍酱料:牛油果酱 🥑 及 莎莎红酱 🍅朋友钟意牛油果酱,而我个人偏爱莎莎红酱 😁脏脏咖啡 Dirty ☕朋友点的,佢话好好饮!我睇色泽都觉得好靓,好浓郁真系!朋友话就算摆耐咗,都仲系咁好饮❤️烤粟米番茄炖猪手肉酱烤脆饼 🌮最后上呢碟嘅时候,我哋先发现叫咗3样都系饼 😂不过各有特色,碟碟都精彩 👏呢个咸脆饼又系好大块,又系胀卜卜 😆大家切果阵要小心d,因为佢好脆,一切得开果下可能飞咗d碎出嚟,咁免不了嘅 😆😁呢碟真系好colorful🌈用了腌紫椰菜加莎莎酱已经好吸
MOBIN香烤苹果焦糖酱甜脆饼🍎
Mobin 香烤苹果焦糖酱甜脆饼

呢个系餐厅推介嚟!
甜脆饼大大份😋 斋睇卖相已经够邪恶 😈
最上面就系大大球雪糕🍨,再加朱古力酱 🍫😍
成件事系好perfect,好想吞哂落肚!🤤

Mobin香烤苹果焦糖酱甜脆饼

芝士粟米肉松馅饼 🌽 (台湾 x 墨西哥 fusion)

呢碟系我最喜欢嘅!😚
香就一定啦🧀 就算馅饼本身唔点酱料都已经好好味!
饼皮够薄够均匀,馅料好够份量!
餐厅仲配埋自家调制嘅风味酱料2款,更能丰富口味😍
酱料:牛油果酱 🥑 及 莎莎红酱 🍅
朋友钟意牛油果酱,而我个人偏爱莎莎红酱 😁

脏脏咖啡 Dirty ☕
Dirty

朋友点的,佢话好好饮!
我睇色泽都觉得好靓,好浓郁真系!
朋友话就算摆耐咗,都仲系咁好饮❤️

烤粟米番茄炖猪手肉酱烤脆饼 🌮

最后上呢碟嘅时候,我哋先发现叫咗3样都系饼 😂
不过各有特色,碟碟都精彩 👏
呢个咸脆饼又系好大块,又系胀卜卜 😆
呢碟真系好colorful🌈

用了腌紫椰菜加莎莎酱已经好吸睛 💜🧡
又有粟米粒 🌽💛
主角系炖猪手肉酱,所以够淋同埋打得好蓉,食落口感滑d ❤️
软滑肉酱+爽口紫椰菜+粟米+特调酱汁 =口感味道都好丰富!睇得又食得 💯👍

红莓水果酒 Virgin Sangria (Cranberry) 🍹
红莓水果酒 (无酒精)

呢杯无酒精嘅特饮嚟。
个人觉得甜度可以多dddd,饮落几清新,酸酸甜甜,绝对唔系药水味嚟架!🍹食味道比较浓d嘅墨西哥菜,配呢杯爽口嘢饮就好夹 😙

呢间一定可以再encore 🥳

2022-08-24
用餐时段
下午茶
Mobin 香烤苹果焦糖酱甜脆饼
Mobin香烤苹果焦糖酱甜脆饼
Dirty
烤粟米番茄炖猪手肉酱烤脆饼
红莓水果酒 (无酒精)
  • MOBIN 烤苹果焦糖酱甜脆饼