2018-05-06
太難食~相都無mood影!老火湯正常,乾䓤豆豉雞得幾舊,成碗都係乾䓤,仲要係濕既,全部打獻,我真係聞所未聞呢個餸係濕炒唔係乾炒! 欖菜四季豆又係咁,濕炒既,成碟都係獻,D豆淋patpat湯渣咁,垃圾!連我以前最鐘意食既鎮江骨都已經唔好食! 想當年第一間鋪係銅鑼灣時,呢個餸係超好味,宜家唔用大排骨用細骨排骨,成碟都係肉,我完全感受唔到食緊排骨! 以前炸到微脆,再用黑醋,糖回鍋翻煮, 宜家係求其走油就算數。 奶油津白用娃娃菜? 但餐牌明明寫奶油津白,夠胆死同我講根本係同一樣嘢,只係大細分別! 扼傻仔咩! 分別咪就係津白要慢慢炆,娃娃菜用2分鐘烚下就得,同埋娃娃菜成本更低囉!我估佢都係求其pat奶油上去就算! 好在問清楚冇叫到。總括來講,成餐飯除咗個湯,全部垃圾,粗制濫做,毫無誠意,衰過我自己係屋企求其煮! 同銅鑼灣伊利沙百大厦後街嗰個時期大相逕庭,我完全唔明點解其他食評大部分係好食? 送都唔食! 絕對不會再去!!!