地點係新城市底層既博多拉麵﹗其實行到來呢度無咩人可以選味千,不過又係貪新鮮出事了﹗晚餐定食有個麵又有0的小食都不算貴﹗工友點左牛肉鍋赤麵配兩件壽司而我就要左呢個有海鮮既寄世鍋赤麵配煎餃﹗滿心歡喜等食物啦﹗食左兩日白粥都真係好辛苦的呢﹗煎餃來了..........嘩,0的煎餃成隻湯餃咁,又凍又淋,似十足一隻已經煎左十幾年而放在碟上等人來要的食物﹗唔係呀嘛?個面就夠哂燶呀,不過0的皮已經開始軟哂仲要開始爛,我懷疑佢係咁易搵熱水灼一灼就攞比我食﹗我頂﹗﹗﹗呢0的似蒸爛左既小籠包似0的喎﹗大師傅﹗壽司兩件普普通通﹗主角來了,這是我是麵﹗湯底是麵屎味湯﹗件蝦天婦羅我已經高速放佢上碟上怕佢淋,點知發現其實唔係掂到湯的地方淋了﹗是成舊也淋的﹗不知又炸了多久呢?呢0的赤麵我都係第一次試﹗口感有如一0的不彈牙的冷麵一樣﹗真不明白佢點解要用湯煮,0的麵發鬼哂,形成一條條灰色的麵粉條,你有膽試我請你食一碗﹗入口像泥像粉又像沙..............最後,這是我離開前拍的麵﹗雞肋都不如,棄之沒有可惜,最多下次不來﹗陳宮見到都唔會介紹曹操食啦﹗0的麵好似掂都未掂過﹗走後我都有想想,其實是不是有人愛吃不彈牙,

地點係新城市底層既博多拉麵﹗

其實行到來呢度無咩人可以選味千,不過又係貪新鮮出事了﹗

晚餐定食有個麵又有0的小食都不算貴﹗

工友點左牛肉鍋赤麵配兩件壽司

而我就要左呢個有海鮮既寄世鍋赤麵配煎餃﹗

滿心歡喜等食物啦﹗食左兩日白粥都真係好辛苦的呢﹗

煎餃來了..........

呢0的似蒸爛左既小籠包似0的喎﹗大師傅﹗

壽司兩件普普通通﹗

主角來了,這是我是麵﹗湯底是麵屎味湯﹗

呢0的赤麵我都係第一次試﹗口感有如一0的不彈牙的冷麵一樣﹗

入口像泥像粉又像沙..............

最後,這是我離開前拍的麵﹗

雞肋都不如,棄之沒有可惜,最多下次不來﹗
陳宮見到都唔會介紹曹操食啦﹗0的麵好似掂都未掂過﹗

走後我都有想想,其實是不是有人愛吃不彈牙,吸水又發脹,又粗身如泥餅一樣的麵呢?早知試一碗烏冬好了﹗
爛的煎餃
如泥的麵