餐厅: 彩薈軒 (iSQUARE國際廣場)
资讯:

2024-04-26 542 浏览
因为朋友系会员嘅缘故有食满300减$100嘅优惠才来。见佢哋点环境好似唔错,所以嚟光顾啦。我们当天11:30到,冇人等位,里面都都唔多客.而门口待应便讲只有90分钟用餐. 当时都有少少打退堂鼓,因为饮茶系想倾吓偈叹吓点心.如果得90分钟真系好赶.拎咗飞之后发现窗口有位望海景,正常反应想坐。个侍应话你们已经有位啦。我们问个侍应俾唔俾我哋转枱,佢话留咗位,我哋无奈照坐原位.大约坐咗5分钟左右见到有枱卖单,所以我哋再要求换枱.个经理都接受所以在呢段时间我哋就用咗大约10-15分钟时间去等执枱洗杯拣点心。点心一到我哋已经开始尽赶去食啦。首先讲点心系唔掂,有一个点心叫鱼肚鲜竹卷里面个馅唔知入边包啲乜嘢,𡁻不开,直程系难食到想呕.因为要凑够$300才有呢个优惠,所以我哋又再嗌多几个点心。当食紧途中个女部长很不礼貌语气:走嚟话:你哋够钟啦要埋单!我同个部长讲可唔可以再加个甜品?佢登大只眼同我讲:你哋已经够晒钟冇得嗌!哗,我俾钱仲要受罪?比生意你地仲甘恶?(一种好唔尊重客人兼责备客人个态度,完全唔休做)!当时佢已经唔理我啦,直接攞张单去要我哋俾钱,但个枱面第二轮点心都系食紧㗎!我哋就戆居居咁系咁搏命吞
因为朋友系会员嘅缘故有食满300减$100嘅优惠才来。
见佢哋点环境好似唔错,所以嚟光顾啦。
我们当天11:30到,冇人等位,里面都都唔多客.

点心一到我哋已经开始尽赶去食啦。

因为要凑够$300才有呢个优惠,所以我哋又再嗌多几个点心。
当食紧途中个女部长很不礼貌语气:走嚟话:你哋够钟啦要埋单!

哗,我俾钱仲要受罪?比生意你地仲甘恶?
(一种好唔尊重客人兼责备客人个态度,完全唔休做)!

当时佢已经唔理我啦,直接攞张单去要我哋俾钱,但个枱面第二轮点心都系食紧㗎!我哋就戆居居咁系咁搏命吞落肚,跟住佢都收埋晒我们啲筷子。

我心好不服为何饮餐茶要咁受罪所以同我个女人理论。我话我搬枱等埋点心都用咗25分钟之后再叫第二轮,90分钟你觉得我坐几耐啊?之后佢就话你慢慢坐啦,冇问题㗎照坐啦,我话我唔会嚟㗎啦,冇下次!咁嘅态度唔使再帮衬㗎啦!

之后同经理反应,我同佢讲为何你同事态度咁差。我话由搬枱直至点心到都用咗唔少时间,所以我只系想俾多少少时间食埋点心,而非恶死腾腾咁叫我哋即刻埋单挂!

呢个男仔经理系极品😠,佢话搬枱系你嘅事唔关我哋事!我话你同事态度唔得,又点计?佢冇出声!咁样同个客讲嘢,唔怪得成间酒楼侍应唔理客啦!因为有咁嘅上司!

总结:点心唔得👎服务态度恶劣。氹你入会扮俾$100一张coupon。但条件系要有$300才可以减$100.
即系你每个月都要用$300以上去养呢班人仲有机会要自己受气!

我都同朋友讲,唔好心软再买呢啲优惠啦!
在此提醒大家,不要被佢氹!

不值得光顾呢间酒楼!在尖沙咀仲有好多选择!

2024-02-05
用餐优惠