2022-10-27
今日同男朋友相約入坪洲 放下假 輕鬆一下嚟之前都做咗research知道呢間Cafe嘅豬肉卷好出名 專登bookmark左入嚟,一定要試Cafe嘅位置都唔難搵 落船之後,行5分鐘就到了一嚟到見到,出邊有三張露天嘅枱 一路食嘢,一路望住坪洲嘅景色 感覺好chill Dirty 凍鮮奶咖啡 💰44用凍鮮奶撞熱咖啡,睇落平平無奇,但係就係因為用凍鮮奶,冇加冰而唔會溝淡咗杯咖啡苦苦地又甜甜地幾特別,旁邊總會有一塊稍甜杏仁餅,同微苦嘅咖啡配埋一流Affogato 特濃雪糕咖啡 💰52杏仁粒雲呢拿雪糕加咖啡加咖啡嘅步驟,自己親自落手玩 感覺唔同啲再加上雲呢拿雪糕入邊有一粒一粒嘅杏仁 入口即溶嘅同時又有啲咬口呢杯絕對可以encore 坪洲至專 💰65七吋手工pizza Menu上寫明係即叫即整 需時大概20分鐘 但係落單5分鐘左右就已經送到 餅底係我個人最鍾意嘅薄脆餅底辣肉腸 煙肉 橄欖 紅椒 芝士 已經係一個完美嘅組合煙三文魚酸種多士 💰55本身諗住嗌招牌秘製烤肉卷 點知售罄了煙三文魚份量好足 食到最後一啖都仲會有三文魚剩上面嘅配菜 有青瓜片 紫洋蔥絲 仲有好特別,食落酸微微的水瓜榴多士同煙三文
嚟之前都做咗research
Cafe嘅位置都唔難搵
落船之後,行5分鐘就到了
一嚟到見到,出邊有三張露天嘅枱
一路食嘢,一路望住坪洲嘅景色 感覺好chill
Dirty 凍鮮奶咖啡 💰44
Affogato 特濃雪糕咖啡 💰52
杏仁粒雲呢拿雪糕加咖啡
加咖啡嘅步驟,自己親自落手玩 感覺唔同啲
再加上雲呢拿雪糕入邊有一粒一粒嘅杏仁
煙三文魚酸種多士 💰55
本身諗住嗌招牌秘製烤肉卷 點知售罄了
煙三文魚份量好足
食到最後一啖都仲會有三文魚剩
多士同煙三文魚之間,揸咗一層薄薄嘅cream cheese
食落啖啖滿足
最後店員服務態度亦很好