餐廳外型同入面裝修都好有大自然氣息 一入到去被安排坐係出面好似溫室既高腳櫈座位 果個位置大概有5張二人枱 另外一塊玻璃之隔 入面有廚房水吧 同埋其他座位一坐低waiter俾左兩份food/drink menu我地Drink menu 外型設計好特別係用木造 好似酒筒咁落order既時候 因為坐係溫室果邊係比較難叫到waiter落單 兩個人無叫到set 只係散叫左龍蝦湯 蟹餅 同埋黑松露汁牛柳拼虎蝦首先龍蝦湯有配一塊法包 但無咩味道而且比較乾 而主角龍蝦湯係夠熱但味道似蝦+蟹殻水有啲失望既 跟住到蟹餅$80 一切落去就散開 味道同口感似係炒米粉 同平時食到有蟹肉係入面果種蟹餅有啲出入到主菜黑松露汁牛柳拼虎蝦 上菜既時候好香黑松露 牛柳上面有啲炸洋蔥配埋一齊食味道係唔錯 我地叫左5成熟但出到黎已經8成咁 而虎蝦都爽口彈牙既 不過要點返汁先有味 尼個主菜價錢接近$400所以份量比想像中係細第一次寫食評 一開始經過被餐廳外貌吸引 再係openrice睇評價見咁多好評所以黎試 但期望過高 價錢係荃灣區西餐屬於中高 如果食物質素同份量有所改善 配合埋餐廳環境 尼一餐晚餐價錢會比較合理

Drink menu 外型設計好特別係用木造 好似酒筒咁

2019-01-24