2019-12-09 40 浏览
同朋友食完饭,港女mode上身话要食甜品~好啦,咁就拣间坐得舒服的食啦~我 叫左个"冰火焦糖炖蛋", 朋友叫"三色芋圆凉粉西米露"我绝对系因为个图好靓~我本住应该差唔多样的心情叫左~好好彩, 实物同图几乎一样炖蛋上面既cream有轻轻烧过, 焦糖同生果好夹, 因为生果唔算系当造的生果,所以有少少酸, 配焦糖食岩岩好~炖蛋有少少扣分, 因为唔系几够冻,有少少室温,唔知系咪因为烧个焦糖整热左~朋友个"三色芋圆凉粉西米露", 里面的"三色芋圆"除左芋圆同蕃薯圆仲有绿茶圆; 里面的好似唔系椰汁, 有少少似椰奶, 所以食到朋友话好腻~所以...又叫左杯花茶解腻洋甘水果茶个样真系几靓, 不过有少少涩, 可能系个茶包啦~店员已经好好咁送上糖浆,唔落真系会觉得好苦~不过解腻就一流既~可能我地去到个时有少少晏, 所以店入面无乜人,可以坐得舒服D

洋甘水果茶个样真系几靓, 不过有少少涩, 可能系个茶包啦~

冰火焦糖炖蛋
三色芋圆凉粉西米露