2018-02-19 86 浏览
因為工作關係, 黎到比較遠既石蔭。沿路見到茶記冰室光猛舒服既裝潢, 就本著一試無妨既心態入左去坐。可能因為平日, 所以人數唔算好多, 入到去係好清靜, 同同事傾起公事都係好舒服。諗住冰室都係食下公仔面, 點知見到餐牌係小菜黎, 都有D驚喜! 其中一個餐牌寫左有特價優惠, 個炒蜆都係60蚊有找, 緊係叫返個試下除左炒蜆, 我地仲另外叫左兩個小菜, 分別係冰鎮咕嚕肉同埋炒白菜仔。落好單之後, 就飲住湯等上菜。因為店內唔算多客人, 所以上菜都好快! 等左10分鐘到就上齊哂所有野!炒蜆真係好推介, 因為平時食果D通常都係殼多過肉, 但今次真係無呃秤! D蜆肉係好多, 而且每粒肉都有好重既蠔油味, 好夠味! 配埋白飯食就無咁咸喇!另外我見餐牌係好推介冰鎮咕嚕肉! 佢真係同出面食到既咕嚕肉有好大分別, 因為佢真係有冰架!!!! 平時出去食, 好多時都會配桃去食, 但今次, 仲有蕃茄同提子, 食落完全唔油! 雖然佢係冰鎮, 但咬開係暖既, 感覺好得意!最後係食店坐左個幾2個鐘先走, 坐得好舒服, 估唔到可以係炒小菜既地方同同事傾到公事之餘, 仲可以食得無咁頹!

雖然佢係冰鎮, 但咬開係暖既, 感覺好得意!