2019-07-30
今日同個朋友去食生日飯,佢話想食靚既中菜,我就決定黎試下羲和雅苑,因為我自己都好想試佢既北京烤鴨好耐喇我地兩個早幾日就book定枱同留左半隻烤鴨先Book 左星期一放工8點半食飯,先係海運行一行街。。。。餓餓地咁先去食,可以食多d 野去到我哋雖然兩個人,但都畀咗張好大嘅卡位我哋我地叫左半隻烤鴨套餐包埋個八寶盒, 叫烤鴨會有個師傅即場喺你面前 切開, 侍應仲會同你講有三個唔同嘅食法, 其中我覺得點爆炸糖嘅食法好特別, 但係我個人始終最鍾意嘅係包京蔥青瓜甜醬嘅食法佢會用個特別既器皿黎保存鴨嘅熱度,個鴨真係要比100分,超好味仲叫左一個待應介紹畀我哋新出既避風塘脆皮豬手,正價hkd 428 , 依家hkd 288就可以食到, 佢同平時食開嘅德國豬手好唔同, 用避風塘呢個炒法令到隻豬手一啲都唔油膩, 估唔到係咁好食我朋友好鍾意食海鮮 , 所以我哋仲叫咗一隻磯煮鮑魚做冷盤 同埋牛油芝士焗大蝦, 佢嘅鮑魚做到好甜 仲好有口感芝士焗大蝦 個汁做得非常好食,我同朋友仲話如果有伊麵就非常好啦食咁多肉當然唔少得叫個菜啦, 我哋叫咗一個平時根本自己唔會煮到嘅乾鍋菜花, 係一啲川菜嘅口味, 我個人就覺得非常之
我地兩個早幾日就book定枱同留左半隻烤鴨先
去到我哋雖然兩個人,但都畀咗張好大嘅卡位我哋
食咁多肉當然唔少得叫個菜啦, 我哋叫咗一個平時根本自己唔會煮到嘅乾鍋菜花, 係一啲川菜嘅口味, 我個人就覺得非常之好味,少少辣
另外仲叫咗一個動感豆腐, 動感原來就係有d 木魚係上面飛下飛下
呢度嘅侍應服務真係一流 , 會同你介紹食物嘅食法, 地方又坐得舒服 , 食下食下唔經唔覺食咗兩個幾鐘
最後我哋仲叫咗一個楊枝甘露同一個杏仁豆腐, 而家香港已經冇乜地方可以食到杏仁豆腐, 呢個真係兒時嘅回憶, 有杏仁味嘅豆腐粒再加少少生果, 佢呢度仲加咗 桂花糖, 完美嘅一餐由甜品黎結束