2018-07-18 432 浏览
星期四晚,森仔做孝子,同妈妈二人撑枱脚。最后,决定去远少少揾好野食,就去左荃湾e个美食天堂!在荃湾真系太多选择,不过由于森仔都几饿下,就去左食日式放题:大井町!大井町系大鸿荃湾中心三楼,占有整层为用餐地方。所以,每张枱亦有足够的空间,坐得十分舒服。同时,今次座位近窗边可以望街景,晚上食满有气氛的。至于食物方面,种类好多,仲好贴心,把生既食物点餐纸放一边,熟既点餐纸放一边。我地叫左好食物试,甘等森仔我逐样讲下:火炙寿司火炙三文鱼寿司:有烧过的香味,但烧得不够热,未至入口即溶。不过,对于三文鱼控都系好正的!火炙左口鱼边寿司:如上一样,有烧过,但未够热,不过咬落亦有口感同新鲜鱼味。火炙蟹棒寿司:e个森仔最爱,蟹棒配上沙律酱甘烧热真系好好食,食唔停口!火炙和牛寿司:牛肉味几浓,但有d难咬开。同埋旧饭都几大😂😂😂火炙芝士虾寿司: 烧得唔够,所以芝士未够溶。不过芝士味几浓,所以补左整体味道!刺身三文鱼: 几肥美同新鲜,但系未到好食到停唔到口😂😂带子:几鲜甜,但系有一两件带有微苦。甜虾:鲜甜冇腥味,只只细细的,方便食。赤虾:除了鲜甜冇腥味,口感比甜虾更爽口,大大只,正丫!中施罗:森仔既最爱之一,之前
星期四晚,森仔做孝子,同妈妈二人撑枱脚。
最后,决定去远少少揾好野食,就去左荃湾e个美食天堂!

大井町系大鸿荃湾中心三楼,占有整层为用餐地方。
所以,每张枱亦有足够的空间,坐得十分舒服。
同时,今次座位近窗边可以望街景,晚上食满有气氛的。

我地叫左好食物试,甘等森仔我逐样讲下:

火炙寿司

刺身

三文鱼: 几肥美同新鲜,但系未到好食到停唔到口😂😂

带子:几鲜甜,但系有一两件带有微苦。

甜虾:鲜甜冇腥味,只只细细的,方便食。

赤虾:除了鲜甜冇腥味,口感比甜虾更爽口,大大只,正丫!

中施罗:森仔既最爱之一,之前食过劲新既施罗便爱上了果种入口即溶既口感。可是,此个令我蛮失望的,因为除了有渣外,还有未解好涷,只有雪味没有鱼味😭

玉子: 正常的玉子,森仔爱吃的😆

鲍片:森妈几钟意食e个鲍片,觉得几鲜味,所以食完再食🙈

串烧

烧羊架:羊味十足,但不稣,仲好多肉汁!

烧靖鱼:妈妈最爱,没什么骨,但又好好食!

烧海虾:比想像中更有虾味,同时很弹牙!😍😍

天妇罗🍤

炸虾: 炸虾好食酥脆,亦不会很热气的感觉

炸茄子:森仔最爱食茄子,所以食左几件😂😂正正子

炸蕃薯🍠:森妈最爱,她很快食晒,孩子没得食

焗之精选

焗蚝:e个正,蚝味几重,再配上芝士来焗,感道更佳

焗帆立贝:帆立贝较细粒,同埋用左菠菜酱怪怪的🤨

焗薯容:这个森仔好钟意食,辣辣地,又有薯味,味道配合得好好,足足食左2个😍😍😍

手卷
手卷都有5,6种,不过我只叫左海胆手卷。因为e个亦系森仔最爱既日本🇯🇵食物之一。海胆食落还算新鲜,不过个size就较大,会令人好快饱肚,所以森仔今次只系食左一个就收手🙈

果到仲设有甜品水果阁,让人任拎唔嬲,森仔同妈妈试左好几款,味道都不错。特别系咖啡奶涷,眨下眼就冇晒,仲冇得refill 😭😭

不过,最后都仲有一人一杯既movenpick雪糕作最后的甜点🍮😆😆👍🏼👍🏼

• 烧菠萝
  • 寿司