2019-12-11 89 浏览
近年黎鐵板牛真係開到成行成市,梗有一間係左近,今次就係旺角左近,一間好有香港特色既平民扒房,一改左日式鐵板既風格,換上老香港茶記既格局。入去先知,呢d先係香港人平時去茶記既感覺座位舒適度黎講,就一定比起果d連鎖既日式鐵扒牛好好多,唔會逼住逼住咁食,而且裝修又一流,岩曬同情人/朋友黎慢慢一路傾計一路食。鐵扒設計方面,餐廳都幾細心,突登一塊凍既一塊熱既,咁就唔驚大熟喇。我諗老板預左大家慢慢嘆,而唔係快餐咁食,所以先有咁既安排。牛肉食落都唔錯,本身無落到任何調味/極淡既調味喇,所以主要都係靠大家自己判斷自己鐘意既調味喇。直得一讚既係,佢有我地香港舊時食鐵扒有既蒜茸,真係好掂,日式食法唔會食到既味道。最後,支持本土香港,香港人加油。

最後,支持本土香港,香港人加油。