2024-05-24
拍拖日又搵到間坐得好C伏嘅日式小店,好鍾意佢個裝修,關左門之後好似去左旅行咁好feel而且店員又勁nice,有少少日本居酒屋feel日式漢堡扒配溫泉蛋飯本身以為除左有碗飯仲可以加錢叫多一兜仔咖哩烏冬🥹 原來係升級先有;但久保田米都好好食,比起一般嘅飯更加有咬口,漢堡扒屬於外層煎得脆同硬身少少,但啲肉味好出又唔會碎曬咁,醬汁除左同肉好夾之外仲好夾沙律菜;溫泉蛋仲可以整埋TKG大滿足日式鰻魚炒飯鰻魚炒飯必食!鰻魚呢家嘢都幾易腥㗎嘛,佢呢個炒飯做到炒飯質感而且入味之餘,鰻魚又唔會有腥味,調味又唔淨只有燒汁,唔會死鹹;雖然呢個飯無set揀但都值得一試明太子玉子燒玉子燒本身好juicy,明太子醬調配得啱啱好,早排去福岡食嘅明太子都覺得有啲過鹹,佢呢個醬嘅明太子味唔算好出,但同玉子燒好夾,我覺得整體嘅鹹味係靠木魚片絲帶出甜鹹適中,非常推介自選燒鳥串(雞肉、三角雞胸軟骨串、月見汁雞肉棒串)月見汁雞肉棒串係需要見一次食一次嘅串串蛋汁啱撈曬呢3串串燒之餘仲好啱撈飯;雞肉串係穩定發揮嘅好味道;個人口味黎講三角雞胸軟骨串最唔啱口味,無牙力,覺得軟骨加肉嘅口感好奇怪,不過男朋友就覺得好好味
日式漢堡扒配溫泉蛋飯
日式鰻魚炒飯
明太子玉子燒
自選燒鳥串(雞肉、三角雞胸軟骨串、月見汁雞肉棒串)