👧🏻😋👅🍽✨井巷子 by 鋒膳 (上環多寧大廈)地點方便 環境舒適的川菜😋-❤️米芝蓮指南餐盤推薦2020同2021都有份❤️當晚餐廳好忙但都keep住良好服務態度❤️提早訂位時已落單套餐, 入座已放餐單係位, 長輩都好滿意-🌫🦆🌫煙燻素鵝✨平時食開既素鵝都係熱食, 呢個凍食好refreshing✨餡料切絲粗幼平均, 有紅蘿蔔, 榨菜, 菇絲等等, 爽口又鹹鹹地✨因為係冷盤前菜, 所以冇平時果D咁油膩-✋🏻🐑🌶 手抓羊肉✨超讚! 羊腩肉半肥瘦超腍, 連骨既地方肉好滑✨孜然調味好入味, 辣椒, 蒜粒, 芹菜爆開, 每舊羊肉都均勻沾上中國西北既風味-🦆🫔🫓井巷子片皮鴨✨有埋本書仔教我地點包, 較特別既係有金奇異果絲作配料, 清甜更解膩✨半隻鴨上仲有埋隻髀, 要猜包剪dup睇下邊個食🤣 有錫紙包好個尾都好貼心-🍅🍳🍲🌶番茄蛋花花膠湯✨番茄蛋同花膠貌似風牛馬不相及, 但食落又好夾✨係四川菜館食, 連番茄湯都係微辣, 但飲落好開胃, 而家諗返起個鋪排真係有意思, 因為個餐太多野食, 中間整個湯開下胃真係明智選擇! 😋-🌶🍖🥦熗炒青城臘肉菜花✨熗炒係川菜特色做法, 即係用熱油將花椒, 幹辣椒, 蒜片"熗
👧🏻😋👅🍽✨
井巷子 by 鋒膳 (上環多寧大廈)
地點方便 環境舒適的川菜😋
❤️米芝蓮指南餐盤推薦2020同2021都有份
❤️當晚餐廳好忙但都keep住良好服務態度
🌫🦆🌫
煙燻素鵝
✨平時食開既素鵝都係熱食, 呢個凍食好refreshing
✨因為係冷盤前菜, 所以冇平時果D咁油膩
✋🏻🐑🌶
手抓羊肉
✨超讚! 羊腩肉半肥瘦超腍, 連骨既地方肉好滑

🦆🫔🫓
井巷子片皮鴨

🍅🍳🍲🌶
番茄蛋花花膠湯
✨番茄蛋同花膠貌似風牛馬不相及, 但食落又好夾

🌶🍖🥦
熗炒青城臘肉菜花
✨熗炒係川菜特色做法, 即係用熱油將花椒, 幹辣椒, 蒜片"熗"出黎, 等D菜上晒油之後就可以吸晒麻辣味, 所以個菜係偏油, 但好鬼正的!
✨勁多臘肉! 唔係死鹹既, 反而個味同椰菜花既清甜互相配合

🌶🥬🥩
皺皮椒酸菜煮鮮騸牯牛肉
✨個dish係煮, 所以有汁上既, 用左騸牯牛柳心肉腍得黎又好重牛味
✨皺皮椒酸菜煮所以酸辣都有好開胃

🌶🐄🍜
麻辣牛坑腩伴手工麵
✨其實食到呢度已經好飽😂 但手工麵好吸引真係要借住聽朝早餐quota先😂
✨麻辣汁煮本地黃牛坑腩好多牛筋, 手做風乾麵好彈牙, 點汁食更有風味

🍧
鮮雜果土紅糖冰粉
✨店員上菜有介紹, 冰粉清熱解毒, 用左紅肉火龍果汁一齊煮所以紅紅地又甜甜地
✨土紅糖係粒狀上, 要溝勻先會溶, 係好raw同天然既感覺; 冰粉好企身, 凍冰冰拯救左食完一大餐辣野既舌頭👅

🫐🍒
時令水果
✨好大粒藍莓! 貴精不貴多, 個套餐已經好飽肚, 俾D好食既生果我就OK唔使太多, 4粒岩岩好