2019-01-03
尖沙咀Prime location擁有無敵維港景,所以間餐廳都應該唔錯掛。不過一坐低見到張霉霉地既枱布,有污跡嘅碗碟已經心感不妙。咁啱果晚坐左係全場最唔掂既枱,位置坐落於大廳最尾嗰張枱(見圖:認住果幅鴨仔畫)。如果大家被安排坐嗰張枱記得要嗌唔好,一係轉枱,一係走。嗰張枱有咩問題?首先,鴨仔畫下面成排櫃係佢哋放餐具嘅地方,成餐飯會有人喺度砰砰鵬鵬執餐具,好嘈!枱下面比餐廳用嚟做Storage,圍住枱腳放咗好多個大嘅紙皮箱喺下面(見圖:有四個大紙皮箱),頂住我地隻腳。同經理投訴過,佢話全院滿座冇得轉枱,又因為土地問題冇地方搬開啲紙皮箱 是日有人生日,想影相留念。後邊那個哥仔不停企喺度執餐具。侍應過嚟幫我地影相,我哋就同侍應講不如叫後面嗰哥哥借過俾我哋影張相先。點知個哥哥就同侍應講,‘得㗎啦,佢哋影相果個識就㗎啦’⋯嘩!個執餐具哥哥幾有性格呀,點都唔走開,我地唯有影埋佢做背景啦(見圖),真係唔該晒😵話明係OpenRice寫食評點可以唔講食物呢。片皮鴨好一般,有好多配料俾你夾住食。最特別嘅係有爆炸糖同埋類似麥記嘅麥樂雞醬比你點嚟食⋯而其實出面絕對有好食過佢既片皮鴨。糯米釀蓮藕,獅子頭,炸豆腐磚
話明係OpenRice寫食評點可以唔講食物呢。片皮鴨好一般,有好多配料俾你夾住食。最特別嘅係有爆炸糖同埋類似麥記嘅麥樂雞醬比你點嚟食⋯而其實出面絕對有好食過佢既片皮鴨。糯米釀蓮藕,獅子頭,炸豆腐磚都唔錯嘅,凍鮑魚就一般喇,最好食就係條牛肋骨條。
呢間國內過江龍餐廳試過一次就夠喇,咁求期嘅國內嘅管理模式,留返比黎海港城shopping嘅遊客去啦。